Archiwum listopad 2008


lis 02 2008 Rafaello
Komentarze: 0
Składniki

dla 6 osób

mleko, 1litr
krakersy solone 3 paczki,
kokos 3 paczki po 10 deko,
mąka ziemniaczana, 3łyżki
mąka zwykła, 3łyżki
cukier, 1,5szklanki
masło, 1,5kostki
jajka, 2żółtka

 

Odlać dwie szklanki mleka do miseczki resztę mleka zagotować,do tej miseczki z mlekiem dodać 3łyżki maki ziemniaczanej i zwykłej,pół szklanki cukru wymieszać do gotującego mleka wlać to i mieszać tak długo aż się zrobi jednolita masa odłożyć na bok do wystygnięcia. Do osobnego wysokiego naczynia włożyć masło 2 żółtka i szklankę cukru i miksować do uzyskania jednolitej masy.Ostygnięty krem stopniowo przekładać do masy i miksować jak całośc będzie zmiksowana dodać 2 paczki kokosu i miksować przez pół minuty. Formę dużo wyłożyć krakersami a na górę masą i krakersy i masa krakersy i masa a na samym końcu górę posypać kokosem i wstawić do lodówki na 3 godziny.