Komentarze: 0
Tort szwarcwaldzki z wiśniami wygląda pięknie, a jeszcze lepiej smakuje. Niech rozpali cię aromat czekolady połączony z wiśniami.
Różnego rodzaju placki
pn | wt | sr | cz | pt | so | nd |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 |
02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 |
09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
Tort szwarcwaldzki z wiśniami wygląda pięknie, a jeszcze lepiej smakuje. Niech rozpali cię aromat czekolady połączony z wiśniami.
dla 6 osób
mleko, 1litr
krakersy solone 3 paczki,
kokos 3 paczki po 10 deko,
mąka ziemniaczana, 3łyżki
mąka zwykła, 3łyżki
cukier, 1,5szklanki
masło, 1,5kostki
jajka, 2żółtka
Odlać dwie szklanki mleka do miseczki resztę mleka zagotować,do tej miseczki z mlekiem dodać 3łyżki maki ziemniaczanej i zwykłej,pół szklanki cukru wymieszać do gotującego mleka wlać to i mieszać tak długo aż się zrobi jednolita masa odłożyć na bok do wystygnięcia. Do osobnego wysokiego naczynia włożyć masło 2 żółtka i szklankę cukru i miksować do uzyskania jednolitej masy.Ostygnięty krem stopniowo przekładać do masy i miksować jak całośc będzie zmiksowana dodać 2 paczki kokosu i miksować przez pół minuty. Formę dużo wyłożyć krakersami a na górę masą i krakersy i masa krakersy i masa a na samym końcu górę posypać kokosem i wstawić do lodówki na 3 godziny.